zondag 25 september 2011

Vlinder rokje

Dit weekend maakte ik dit rokje voor onze kleine kornuit, ziet ze er niet fleurig als een vlindertje uit? 
Vandaag kon ze het nog met blote beentjes aan, maar er ligt ook al een bijpassende rode kousenbroek in haar rekje. 
Ik maakte voor dit rokje voor het eerst knoopsgaten. Met het boekje van de naaimachine erbij, ging dat prima. Achteraf was ik toch weer fier dat het me gelukt was...
De hele week was er geen moment geweest dat ik met de naaimachine aan de slag kon, vandaar dat ik de kriebels om iets te maken de vijdagavond niet meer kon bedwingen en deze avond werkte ik het af. Het is toch een leuke microbe hoor!!!
Lieve groeten Lore 




maandag 12 september 2011

Zacht induffelen en dan naar dromenland...


Het waait en het wordt al wat frisser buiten. Sommige momenten kun je al wat extra warmte om je heen gebruiken en ook ons dochtertje was al toe aan een dikkere slaapzak. 
Ik stond in de wollenwinkel Lena en Zasa en daar verkochten ze stoffen aan halve prijs, deze flanel met uiltjes werd direct de mijne en een zachte nicky velours maakt het compleet. Het patroon is van burda, maar zoals altijd heb ik er ietsje pietsje  aan veranderd. De stof omheen de knopen heb ik wat moeten verstevigen.
Iana kan heel gehecht zijn aan een slaapzak dus hopelijk komt deze op nummer een te staan!




Met dit lieve popje erbij kan de nacht niet meer stuk!!!

vrijdag 9 september 2011

Een gezellig dekentje

Dit zachte dekentje maakte ik voor een klein meisje, die begin deze week 7 weken te vroeg werd geboren. Ze is nog heel klein maar ze stelt het goed! Met dit dekentje kunnen de kersverse mama en papa hun dochtertje lekker vertroetelen.

woensdag 7 september 2011

Een zacht, rood truitje

 Ik breide een zacht, warm truitje!
 Ons prinsesje heeft gezellig warm!
Ook even de achterkant schouwen!
Toffe knopen als afwerking!




Twee lieve poppen





Er wordt bij ons weer volop met de poppen gespeeld, dat is zo heerlijk om naar te kijken!! Ik maakte er verschillende toen Lottelinde klein was, maar deze twee poppen werden begin deze zomer geboren. Het meisje maakte ik voor het prinsesje waarvan ik trotse meter ben en de jongen met het toffe haar mag hier gezellig bij ons vertoeven en verzorgd worden door kleine moederhandjes. 
Een pop is bovendien zeer fijn om te maken en zeker als ze vervolgens helemaal vertroeteld worden door onze twee dochters en er een mooi spel ontstaat!