zondag 18 november 2012

Tricot, tricot, tricot!

Hallo allemaal,
Na lang wikken en wegen heb ik mij een overlock gekocht. Ik ging direct aan de slag, maakte eerst het t-shirtje en vervolgens het kleedje. Een overlock maakt je werk zo mooi af, telkens als ik een nieuwe naad gestikt had, zat ik te genieten. Het was dus een goede investering!
Het zijn beide patroontjes uit Ottobre. Voor het kleedje voegde ik twee patronen samen, van de een gebruikte ik het bovenstuk en van het andere het onderpand. Bij deze twee kledingstukjes experimenteerde ik met effen tricot en eentje met een print en dat geeft een tof resultaat.
Mijn oudste dochter ging aan de slag, nadat we het boek van De poppen van Tante Hilde gekocht hadden. De foto van het popje zie je hieronder. Ze maakte het helemaal zelf. Dat heeft ze knap gedaan en met veel geduld!!
Nog een fijne zondag,
groetjes Lore5 opmerkingen:

 1. Das echt een schattige pop, kleedje is wel op de groei gemaakt;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap van je dachter dat ze dit zo kan maken.
  Uit welke Ottobre heb je het patroon? Ik vindt het er heel leuk uit zien.
  groetjes Bloemar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat de dochter haar mama opvolgt in het naaien :-) En de overlock, een goede investering! Ik ben alvast heel content van de mijne! Al durfde ik nog niet direct te knippen in mijn mooiste tricootjes... Maar jouw twee primeurs zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie naaisels worden er hier gemaakt!
  Prachige stofjes bovendien!

  BeantwoordenVerwijderen