zondag 25 maart 2012

Hoe maak je een bloem?


Dag beste creatievelingen,
Afgelopen vrijdag gingen we naar een beurs en kwam ik een patroontje tegen om deze bloem te maken. Het leuke is dat mensen die niet met de naai-machine overweg kunnen, de bloem ook kunnen maken!
Je kunt het aan een haarspeldje of diadeem naaien, je kunt er een zakje of handtasje mee versieren, je kunt ze aan een dun touwtje aan het raam hangen en er zijn vast nog leuke dingen mee verzinnen!


 1. Kies je stofjes uit en knip 6 cirkels. Je kan een malletje maken uit karton, maar ik deed het met een tas.


 2. Vouw de cirkeltjes in vier en rijg de bolle kant. Doe dit 6 x. Rijg ze allemaal aan elkaar en vorm een  cirkel.


 3. Om het hartje van de bloem te maken, heb je twee manieren. Ik gebruikte een knoop van de Veritas die je zelf met stof kunt overtrekken en zette deze in het midden via het kliksysteem vast. Je kunt ook een cirkeltje uit stof knippen en helemaal rond rijgen en dan toetrekken en in het midden van de bloem vastnaaien.


Zo, de bloem is klaar! Hieronder zie je de bloem van onze dochter; zij genoot om mee te doen met mama en was blij met het resultaat en terecht!!



Hier ook nog even een rokje voor in dit mooie lenteweer...
Een fijne week voor iedereen! Groetjes Lore



6 opmerkingen:

  1. Zo lief rokje!!En die bloem ga ik ook eens proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi dat rokje! En die bloem, is dat niet de Zsassa...??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het even opgezocht en zsa zsa heeft dit inderdaad ook al voorgedaan. Ik wist het niet, ik vond het op een beurs in Duitsland. Groetjes Lore

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat leuk zijn die bloemen geworden. Super idee. Ik zocht nog wat voor op een jurk. VOlgens mij heb ik het gevonden :-)

    BeantwoordenVerwijderen